ΣΤΙΛΒΩΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

Αναλαμβάνουμε στιλβώσεις επίπλων, λουστραρίσματα και φινιρίσματα λάκας. Διαθέτουμε σύγχρονα μέσα και μεγάλη τεχνογνωσία. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, προσφέροντας πάντοτε τέλειο αποτέλεσμα και άψογη όψη στα έπιπλά σας! Εστιάζουμε στη λεπτομέρεια και κάνουμε τη διαφορά. Συνδυάστε ποιότητα, συνέπεια χρόνων και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Συμβουλές

Πώς καθαρίζουμε τα έπιπλα;

Ο καθαρισμός των επίπλων είναι μια εύκολη υπόθεση, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, αρκεί να ασχολούμαστε τακτικά και για λίγα λεπτά μαζί τους. Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε λίγο υγρό σαπούνι για πιάτα - προσοχή, όχι σκόνη απορρυπαντικό. Πλένουμε το έπιπλο με ένα σφουγγάρι και μετά το στεγνώνουμε με ένα vitex. Στα σκαλιστά έπιπλα χρησιμοποιούμε πινέλο, για να καθαριστούν τα σκαλίσματα. Πάντα, στο τέλος, σκουπίζουμε τα νερά (δεν μας ενοχλεί πόσο νερό θα πέσει στο έπιπλο, αρκεί να μη μείνει πάνω).

Γραφειάκι
Το συγκεκριμένο γραφειάκι είναι αρκετά παλαιό κομμάτι με τορναριστά ποδιά και χρονολογείται περίπου στα 60 έτη. Αφού ξύθηκε η παλαιά βαφή εντελώς, στοκάραμε όλο το καπάκι του και περάσαμε φάρμακο για το σαράκι, καθώς είχε γίνει μεγάλη ζημιά τόσο στο καπάκι, όσο και στα πόδια του. Εν συνεχεία, στιλβώθηκε με γομαλάκα και περάστηκε το τελευταίο χέρι για την αδιαβροχοποίησή του με το πιστόλι.

Πριν απότην επισκευή

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή

Μετά την επισκευή

Τραπέζι
Το συγκεκριμένο τραπέζι είναι από τα παλαιά τραπέζια που υπήρχαν κυρίως στα χωριά, με τορναριστά πόδια μασίφ. Όταν ήρθε στο κατάστημά μας, όπως θα δείτε και εσείς παραπάνω, είχε καταστραφεί η βαφή του εντελώς και είχε επίσης πρόβλημα με το σαράκι. Το καπάκι του τραπεζιού, δε, είχε ανοίξει περίπου 1 εκατοστό "ρωγμή". Το ξηλώσαμε εντελώς, φέραμε το καπάκι στην παλαιά του θέση και προχωρήσαμε στη στίλβωση του, αφότου περάσαμε φάρμακό για το σαράκι, ώστε να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Πριν απότην επισκευή

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή

Μετά την επισκευή

Μπαούλο
Πρόκειται για ένα μπαούλο του 1920, το οποίο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, με φοβερά προβλήματα από το σαράκι και την υγρασία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και στο βίντεο. Αφού αντικαταστάθηκαν τα σάπια ξύλα, περάστηκε το φάρμακο για το σαράκι, στη συνέχεια στιλβώθηκε και αλλάχτηκαν τα κομμάτια μετάλλου στο εξωτερικό μέρος του μπαούλου. Τέλος, αλλάχτηκε το ύφασμα εσωτερικά.

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή

Singer

Αυτή η μηχανή ήρθε στο κατάστημά μας με αρκετά σοβαρά προβλήματα όπως βλέπετε παρακάτω στο καπάκι. Αφού ξύσαμε όλη την παλαιά βαφή στη συνέχεια επιδιορθώσαμε το καπάκι της μηχανής προσθέτοντας ξύλα στα σημεία που χρειάζεται, κατόπιν περάσαμε φάρμακο για την καταπολέμηση του σαρακιού και εν συνεχεία στιλβώσαμε την μηχανή με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο(λούστρο χειρός). 

Η βάση της μηχανής περάστηκε μαύρη βαφή και χτυπήθηκαν τα γράμματα χρυσή πατίνα  έτσι ώστε να πάρει την αρχική της μορφή.​

Πριν απότην επισκευή

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή

Μετά την επισκευή

Πολυθρόνα

Εδώ έχουμε μία πολυθρόνα που χρονολογείται γύρω στο 1930 ( κατασκευή) η οποία ήρθε στο κατάστημά μας με αρκετά προβλήματα όσον αναφορά τη βαφή της αλλά και το ξύλο που έχει υποστεί σημαντικές φθορές στη διάρκεια του χρόνου .
Ξύσαμε την παλιά βαφή ,επιδιορθώσαμε όπου χρειαζόταν τα ξύλα της - κόλλημα και αλλαγή ξύλων και κατόπιν συνεχίσαμε στη στίλβωσή της με τον παραδοσιακό τρόπο.
Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε μόνοι σας παρακάτω.

Πριν απότην επισκευή

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή

Μετά την επισκευή

Καθρέπτης

Έχουμε μία κονσόλα - καθρέπτη η οποία χρονολογείται περίπου στο 1900 από ότι μας είπε ο ιδιοκτήτης της. Η κατάσταση που είχε όταν ήρθε στα χέρια μας όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία ήταν πάρα πολύ κακή. Τα ξύλα από τον χρόνο είχαν αλλοιωθεί- σαθρά και το σαράκι είχε δημιουργήσει και στην κονσόλα και στον καθρέπτη σοβαρότατα προβλήματα. Η αποστολή μας δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς έπρεπε να αποκαταστήσουμε και τον καθρέπτη και την κονσόλα χωρίς να φαίνεται η παρέμβασή μας .Ξύσαμε τον καθρέπτη και την κονσόλα, έφυγε η παλαιά βαφή ,αλλαχτήκανε σε πολλά σημεία τα ξύλα τους και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες που είχε δημιουργήσει ο χρόνος σε αυτά. Στη συνέχεια στιλβώθηκε και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επανήλθε στην αρχική του μορφή.​

Πριν απότην επισκευή

Μετά την επισκευή